8. syyskuuta 2014

Lapland life


Pidennetystä Lappi -viikonlopusta selvitty ja oli kyllä aivan makoisa ja huippu reissu! Näiden tyttöjen kanssa ollaan kokoonnuttu peruskoulun päättämisen jälkeen aina yhteen pari kertaa vuodessa. Viimeksi taidettiin nähdä joskus joulun aikaan. Yhteisen ajan löytäminen on välillä helpommin sanottu kuin tehty, kun kaikki ovat hajaantuneet hieman eri suuntiin opintojen ja töiden perässä, mutta pienellä vaivalla sekin on aina järjestynyt. Viime kesänä heitettiin reissu Seouliin yhden tytön vajauksella - nyt mentiin enemmän low budgetilla Lappiin ja tällä kertaa saatiin kaikki messiin (+ 2 hauvelia). Jes!


Lähtö tapahtui torstaina, jolloin matka taittui täältä Savosta Rovaniemen kautta Posiolle, mistä meillä oli vuokrattuna mökki. Rovaniemi siksi, koska sieltä kyytiin hyppäsi viides tyttösemme.
Noh, mitäs me sitten tehtiinkään Laplandiassa?



Eräjormailtiin, syötiin, pelattiin lautapelejä ja syötiin vähän lisää.


Käytiin kahdessa paikassa käppäilemässä. Perjantaina oli vuorossa Riisitunturin kansallispuisto, ja valittiin sieltä Riisin Rietas -niminen reitti, joka oli tasoa vaativa ja 10,7 km pitkä.

Reitti oli kai rengastettu vaativaksi maaston vaihteluiden takia. Oli jyrkkää nousua ja jyrkkää laskua, välissä ihan normisuoraa jne. Mutta tykkäsin siitä hirmuisesti, ehkäpä juuri sen takia! Sekä ihanien maisemien... Tässä hieman kuvasatoa matkalta.









Lauantaina käppäiltiin Koroumalle, mikä oli hieman erilaisempi reitti. Tässä kuvatuksia sieltä:







Nähtiin porojakin, pari kertaa eksyivät myös tielle. Eräs tapaus varsinkin jäi mieleen...

Eriiittäin hyvä paikka tulla toiselle nälkä... Hahah.

Lauantaina celebrateiltiin meikäläisen 23- vuotiaaksi tulemista. Oi voi... No mutta hauskaa oli ja tytöt tekivät ihan kakkuakin, oijjoi! Ostettiin kaupasta valmis piirakkapohja, ja siihen levitettiin lakkahilloa, mökin takaa poimittuja mustikoita ja puolukoita, kermavaahtoa ja murusiksi hakattua kismettiä. Nomnom!





Että sellainen reissu tuli vedettyä! Kaikin puolin voisi sanoa, että kaikki meni erittäin nappiin. Ilmat suosivat, saatiin olla rauhassa turistisesongin ulkopuolella ja seura oli parhaimmistoa. Me likes <3

Ei kommentteja: