1. marraskuuta 2014

Music Entertainment Companies -kierros

Tämän lauantain mission oli kiertää Korean suurimmat musiikkiyhtiöt. Ja samalla tehdä vähän awkward -tanssimista siinä välissä ja videoida se. Oh boy, it was awkward! Challenge tavallaan feilasi ja tavallaan ei. Editoin videokoosteen tapahtuneesta piakkoin, ja latailen youtubeen anyways. En tiedä, onko se kenenkään mielestä hauska, mutta en jaksa välittää. Tosissaan sitä ei ainakaan kannata ottaa.

No mutta siis, tapasin kaverini Apgujeong Rodeo -asemalla, mikä on keltaisella linjalla. Exit 3:sen ulkopuolella huomasin tuttuja poikia:

Hahaaa, 2PM. Meitsin lemppariryhmä JYP Entertainmentsiltä. Näiden kanssa olisi voinut posettaakin, mutta jätin nyt väliin. Muutama fanityttö kyllä posetti ihan tarpeeksi minunkin edestäni.

Aloitimme kierroksemme CUBE ja JYP Entertainmentseilta, ja siirryimme siitä sulavasti lähellä oleviin FNC ja SM Entertainmentseihin. Kuljimme TÄMÄN kartan avulla, mikä onkin todella kätevä, ja suosittelen sitä lämpimästi käyttämään. Paikallinen kaverini käytti itse apunaan koreankielisiä blogeja, mistä löysi myös apuja, mutta sanoisin, että tuo kartta on tosi jees, jos joskus haluaa yhtiöt käydä tsekkaamassa eikä ole ketään paikallista apuna. Eksymisprosentti on aika pieni.

Matkalla törmäsimme SM:n toiseen (siihen viralliseen?) rakennukseen, minkä rakentaminen oli vieläkin kesken. Tai ehkä niin meille kerrotaan, mutta siellä sittenkin idolit jo treenaa... Hmm!


CUBE Entertainmentilla oli 2 paikkaa. Toisessa oli alakerrassa kahvila ja ilmeisesti yläkerrassa sitten idolit treenailee. Beastin uusinta 12:30 -balladiakin mainostettiin - totta kai. Itse kovasti tykkäilen siitä, se iski heti ensikuulemalta.

Kahvilan sisällä oli totta kai käytävä. Siellä oli paljon kaikkea fanikamaa myynnissä. Ostamatta jäi, mutta oli mielenkiintoista katsella ympärilleen.

Artistien kädenjälkiä.

Nimikirjoituksia kuvineen.

Kuvia.

Artistit.

CUBEn jälkeen tiemme vei JYP Entertainmentsiin, mikä oli suurinpiirtein vastapäätä CUBEA. Ei montaa askelta tarvinnut ottaa.

Aaaargh aurinko armas...

FNC, mikä siis on CN Bluen ja FT Islandin yhtiö, oli vaatimattoman, mutta siistin näköinen rakennus. Ovi sisäpihalle oli auki, kun käppäilimme sinne. Päivystäviä fanityttöjä emme täällä nähneet - kaikkialla muualla kylläkin.

SM Entertainment

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, oli kohteena YG Entertainments. Se sijaitsee eristyksissä muista, lähellä Hapjeongin asemaa. Sieltä on vain lyhyt, 5 minuutin kävelymatka YG:lle. Oli jo melkoisen hämärää, kun sinne saavuimme, eikä mahtavia kuvia tullut.


Ja se oli aika iso, enkä saanut kunnolla ikuistettua tämän futuristisen ulkonäön omaavaa rakennusta.

Kierros oli hauska, meillä oli vähän omaa kivaa, kun kuvattiin ja niin edelleen. Kaverini on minua vanhempi muutaman vuoden, ja kertoi, ettei ole koskaan käynyt missään musiikkiyhtiössä kummastelemassa menoa. "Se on enemmän teinien juttu", kuului tuomio. Hän muisteli, kuinka itse nuorempana oli ollut kova H.O.T. -fani. H.O.T. oli äärimmäisen suosittu korealainen poikaryhmä 90-luvulla. Ja tiedättekös, mistä H.O.T. on lyhenne? Prepare yourselves: High-five Of Teenagers. AHAHAHA!

Yksi asia, mitä kovasti ihmeteltiin matkalla, olivat stalkkerifanit. Tai fanit, jotka tulevat joka päivä musiikkiyhtiön eteen kyttäämään, josko edes vilauksen idolistaan näkisi. CUBE Entertainmentsin kahvila oli täynnä fanityttöjä (plus muutama poika). JYP:ta vastapäätä oleva Dunkin Donuts oli täynnä nuorisoa, joiden katseet olivat nauliutuneet JYP:in oveen. SM:n nurkilla ja sitä vastapäätä olevassa hämärässä leikkipuistossa vaanivat teinilaumat. YG:n edessä tuijottelivat lämpimästi pukeutuneet tytöt rakennusta - niin intensiivisesti, että koko höskä varmaan lähtisi lentoon, jos katseen voima moiseen pystyisi.

Ihan silkasta uteliaisuudesta jututimme muutamaa tyttöä kaikkialla, missä kävimme. Jotkut olivat mukavia, jotkut taas erittäin vakavamielisiä ja yrmeitä vastaamaan mihinkään. YG:n edessä varsinkin, eräs tyttölauma kiristeli hampaitaan, kun kysyimme (kuultuamme, että olivat koko päivän siellä seisseet, wooot), olivatko he sitten nähneet ketään idolia tänään. "Tanssijoita", kuului lopulta kuivahko vastaus. Päätimme siinä vaiheessa poistua paikalta hieman kauemmas, ennen kuin meidän kävisi kalpaten. Klunks!

En minä halua tuomita ketään. Jos joku haluaa päivystää musiikkiyhtiön liepeillä ja odottaa idoliaan, joka EHKÄ saapuu JOSKUS, niin go ahead. Mutta myönnän, että minulle tuli hieman surullinen fiilis, kun katselin epätoivoisten silmien kiilumista yritysten ovia ja seiniä vasten. Aika hurjaa.

Päivä päätettiin ruokaan ja jälkkäriin, nomnomnom:




Once again: Nomnomnomnom! Love ya - korean food!

Ei kommentteja: