4. toukokuuta 2015

Luokkaretki palatsiin

Meillä oli viime viikon perjantaina pienimuotoinen luokkaretki Gyeongbokgung -palatsiin, missä olin käynyt jo aiemmin pari vuotta sitten. Tämä oli siis toinen kerta siellä. Kyseinen pulju on suurin Joseon aikakaudella rakennettu palatsi. Tarkalleen ottaen Gyeongbokgung on rakennettu vuonna 1395 eli hieman on päässyt ikää kertymään...

Meitsin iltapäivä ei ihan putkeen mennyt, kun onnistuin muistamaan tapaamispaikan väärin ja päädyin Gwanghwamuniin. Pääsin sieltä tietenkin kävellen palatsille, mutta olin 15-20 minuuttia myöhässä. En ollut tosin pahin myöhästelijä, sillä joku oli 45 minuuttia myöhässä...


Päivä oli kuuman nihkeä +27 ja yritin olla valittamatta, sillä on sitä kuumemmissakin keleissä hikoiltu. Kiinalaisluokkatoveritkaan eivät kovin ilahtuneita kuumuudesta olleet, joten yhdyin pienimuotoiseen "ahhh kun on kuuma, haluan kotiin" -voihkimiseen.

Viimeisintä mattimyöhäistä odotellessa saatiin "leipää". Tuo ei tosin ollut leipää nähnytkään, vaikka hyvää se olikin tällaiselle makeista purtavista nauttivalle.



Oli toukokuun ensimmäinen päivä, ja se on Koreassa Labor day. Palatsin ympärillä parveili niin paljon poliisipartioita pamppujen ja suojakilpien kanssa, että tuli hieman levoton olo. Meidän laukutkin tarkastettiin portilla, mitä ei täällä kovin usein tapahdu. Edes Big Bangin keikallakaan kukaan ei tsekannut laukkuja!

Täällähän oli kunnon nujakka citizens vs. police muutama viikko takaperin suoraan palatsin edustalla. Ilmeisesti siellä oli tapeltu myös tuona perjantainakin, tosin illalla. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, syynä on Sewolin lauttaturma. Kansalaiset ovat tyytymättömiä virkamiesten toimintaan ja turman selvittelyyn, mikä aiheuttaa aikamoista kitkaa osapuolten välille. Itse aikoinaan ihmettelin, kun en näistä tappeluista mitään tiennyt ja Suomesta käsin piti tutuilta asiasta kuulla. Noh, täällähän siitä ei edes uutisoida missään paikallisissa medioissa - näin kuulin.



Meidän luokkaretki sujui onneksi ongelmitta, sillä käppäilimme paikalla päiväsaikaan. Levoton ilmapiiri henkäili silti olemassaoloaan ympäriinsä marssivien poliisien muodossa, muistuttaen varovaisuuteen. Vai olinko se minä vain, joka sen tunsi...?


Meidän ihanat opettajat




Yhteiskuva horoskooppi-lampaani kanssa.


Näkymä palatsin alueelta poistuessamme. 

Palatsin jälkeen poistuimme kahvilan kautta metroon ja koteihimme.

Oreo milkshake mmmmm !

Palatsireissu oli jees, ja sen randomein hetki oli, kun opettaja kysyi, olenko minä käynyt Suomessa monissa palatseissa. Hämmennyksestä toivuttuani vastasin, että eipä meillä päin noita palatseja taida oikein olla...

Ei kommentteja: