11. elokuuta 2016

Haeundae Beach

Lauantai-aamu valkeni Busanissa varsin erikoisesti, kun yhdeksän maissa ystäväni huoneen oveen koputettiin. Fiilis ei ollut mitenkään erityisen hehkeä, ja käperryin peittoon kiinni tiukemmin, toivoen koputuksen olleen unta.

Kohtapa sisään porhalsi vanhempi mies, joka oli tullut katsomaan ystäväni huoneessa sijaitsevaa wifiä - siinä oli kuulemma jotain häikkää. Ystäväni ei ollut tiennyt asiasta yhtään mitään ja oli syystäkin kärttyisällä päällä. Miestä huvitti suuresti, anteeksipyytelyjen lomassa oli pientä virnettä havaittavissa.

Aikansa mies tutki wifi-juttua, kunnes sai puhelun, että oli VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA. Oikea paikka oli naapurissa... Niin että hupsistaheijjaa... Mies lähti, edelleen runsaasti anteeksipyydellen ja naureskellen, ja minä ja ystäväni jatkoimme hieman lisää uniamme.

Heräsimme puolilta päivin, ja aikamme herättyämme aloitimme päivän kiipeämällä taas katolle katsomaan maisemia - nyt kun näkisikin paremmin. Maisemat olivat edelleen huikeaa luokkaa.


Olin edellisenä iltana saanut kuulla, että korealaisella ystävälläni oli poikaystävä. Olivat seurustelleet noin kuukauden. Poikkiksella oli auto, ja suunnitelmissa oli hyödyntää tätä kulkuvälinettä meidän viikonlopun seikkailun aikana. Poikkis luonnollisesti hengailisi meidän kanssa.

Katolta laskeutuessamme päätettiin mennä syömään, sillä nälkä oli melkoinen.

Namskis!

Maittavan aamupala / lounaan jälkeen käveltiin sataman laitaan, minne ystäväni poikkis tulisi sitten noutamaan meidät. Odotellessa hengailtiin ja otettiin kuvia.




Poikkis saapui, tervehdittiin (jälleen kerran sain kuulla anteeksipyynnön siitä, kuinka hän ei englantia kunnolla osaa) ja lähdettiin hänen autolleen. Autosta en kuvaa ottanut, mutta se oli söpö ja siisti turkoosin värinen.

Hetken pohdittiin, minne mennä, kunnes päätettiin että kuuluisa Haeundae Beach olisi ensin nähtävä. Aloitettiin siis turistirysimmästä paikasta Busanin koluaminen. Oli se toki minulla listallakin, sillä se oli minulle tuttu etenkin draamoista.

Matka kesti jonkin aikaa, ja oli huikeaa ajella pitkiä siltoja pitkin ja nähdä upeita pilvenpiirtäjiä. Auton kyydistä en tosin selviä kuvia voinut ottaa, mutta I can tell ya - hienoja maisemia oli!










Biitsin tuntumassa oli paljon katuesityksiä. Tässä taikuri, joka oli paras kaikista. Hän oli niiiiin suloinen ja nautti joka hetkestä - silmäni kostuivat liikutuksesta.






Siirryttiin Haeundae Beachiltä vieressä olevalle polulle, mikä kuljetti meitä fancylle alueelle...



Kuu oli supernätti tuona iltana Japaninmereen heijastuessaan!

Ilta pimeni, ja mentiin käppäilemään muualle. En muista enää paikan nimeä, mutta autolla siis mentiin.


Ruokapaikkakin löydettiin ennen pois lähtöä - syötiin mm. pohjoiskorealaiseen tapaan tehtyä sundaeta. Maku oli hyvin erilainen eteläiseen verrattuna. Ei omaan suuhuni ainakaan maistunut yhtä hyvin kuin mihin olin tottunut - oli se silti ihan jees ja tuli syötyä.

Ei kommentteja: