5. tammikuuta 2018

Chasing the Sun

Korean vaihtokoulusta Kyung Heestä tuli hyväksymisviesti hieman ennen joulua. Siitä alkoikin sitten kunnon fiilistely! It's true - kevät ja hieman kesääkin Koreassa, wohoo!!


Kyung Hee huhtikuun alussa 2015, kun kävimme katsomassa kirsikankukkaloistoa paikallisen ystäväni kanssa, joka myöskin oli aikoinaan käynyt Kyung Heessä koulunsa. Ihastuin tuolloin kampusalueeseen, vaikka manailinkin mäkistä maastoa (mistä ei päästä mihinkään missään yliopistossa Seoulissa...). Kukapa olisi tuolloin arvannut, että 3 vuotta myöhemmin menisin vaihtarina tuonne takaisin?

Viisumin hakua varten koulu lähetti Confirmation of Visa Issuance -paperin, mikä helpottaa itseäni paljon. Ei tarvitse yhtä monta lippusta ja lappusta suurlähetystöön kiikuttaa kuin esimerkiksi silloin, kun kävin kielikurssit. CoVI:n lisäksi tarvitsen puoliksi täytetyn application-lapun (löytyy lähetystön sivuilta), passin, kuvan ja viisumimaksun 54€. Lähetystössä käyn tämän kuun loppupuolella, kun heitän Helsinki-reissun silloin. Viimeksi viisumin saannissa kesti 5 arkipäivää, ja olenkin Helsingissä puolitoista viikkoa, minkä arvelen hyvin riittävän passin ja viisumin takaisin saantiin.

Jouluaattona päätinkin sitten ostaa lentolippuja. Mahti joululahja itselle siis! Ennen Koreaa käväisen Sveitsin maalla moikkaamassa serkkua ja tämän miestä sekä Au pair-ajoilta tuttua C:tä. Sveitsiin lähden perjantaina 16.2 ja sieltä lennähdän Koreaan tiistaina 20.2, joskin Seoulin päässä olen seuraavan päivän puolella 21.2. Hauskaahan tässä on se, että lennän Sveitsistä Koreaan Suomen kautta Finnairilla! Se taisi olla jopa halvin vaihtoehto (400€).

Päiviä tuntuu vielä olevan jäljellä, mutta loppujen lopuksi ei niiiiin paljon. Koreassa olen ennen kuin huomaankaan!

Sveitsissä majailen serkkuni luona, Seouliin hankin majoituksen ensimmäiselle puolelletoista viikolle. Ystäväni suositteli Zzzip nimistä hostellia (tai guesthouse -nimellä se taitaa kulkea), mikä sijaitsee Hapjeongin alueella, mistä pidänkin paljon. Koitan sitten Seoulista itselleni jostain kämpän saada 4 kuukaudeksi nyt ainakin. Ensin pohdin, josko olisin dormin koulun kautta ottanut... Sehän olisikin helpointa ja halvinta ollut. Olen kuitenkin niin tottunut asumaan itsekseni (=tottunut liian hyvään haha), että päätin etsiä ihan oman paikan, missä punkata. Onhan siitäkin kokemusta!

Fiilikset ovat siis oikein hyvät, vaikka alkaakin pikku hiljaa turtumaan tähän tekemättömyyteen. Lomamoodi on tosiaan ollut päällä jo jonkin aikaa. Porukoilla on kuitenkin aika chilliä olla. Olen katsellut paljon k-draamoja, Netflixiä, käynyt lenkillä.

Viikon päästä olisi visurin poisto, mitä en odota hirveän innolla. Kyseessä vielä alahammas, mikä ei siis mahdu kasvamaan tuolta. Ennen kuin tulehduttaa viereiset hampaat tai muuta, niin olisihan se sieltä pois otettava. Hieman pelottaa koko operaatio, mutta no can do. Onpahan suulla aikaa sitten parantua reilu viikko, ennen kuin lähden Helsinkiin. Toivottavasti parantuu.



Kaunis kappale <3

Ei kommentteja: